Ontdek oude wijngebieden en bezoek prestigieuze wijnhuizen
In Andalusië liggen de oudste wijngebieden van Spanje en misschien wel van de wereld. De Feniciërs hebben hier rond 1100 v. Chr. de eerste wijnstokken geplant in het gebied wat nu Jerez is. In die dagen maakte men alléén zoete, sterke wijn. Nu is het de regio van de gealcoholiseerde wijnen en de beste daarvan is de Jerez (sherry). Deze eeuwenoude drank dankt zijn faam aan de Engelsen die het woord niet konden uitspreken en er ‘sherry’ van maakten. Vanwege de verandering in smaak, is men de laatste jaren ook witte jonge wijnen gaan maken
De wijnen
Niet aléén zoete wijnen komen uit deze regio maar ook de Spaanse cogñac (brandy). Het gebied Málaga produceert de madera-achtige wijn. Uit het gebied Montila-Moriles komen voornamelijk de zoete witte wijnen vandaan met een alcoholpercentage van 15% en vaak bedoeld als dessertwijn. Vanwege de verandering van de markt maakt men ook steeds meer joven afrutado, witte jongen wijnen. Het gebied Condado de Huelva produceert vooral traditionele droge zoete witte wijnen
DO-wijnen
Condado de Huelva, Jerez-Xerès Sherry y Manzanilla, Montilla-Moriles