Groot aanbod van Hotels
Vakantiehuizen, Appartementen,
Campings, B & B etc

Booking.com

  • Afbeelding 1
  • Afbeelding 2

parque natural de aiko harria

Tussen de rivieren de Bidasoa en Urumea onderscheidt zich het indrukwekkende massief van de zogenaamde Peñas de Aia (Aiako Harria). In 1995 natuurgebied, deze uitzonderlijke enclave, 6.913 ha, ligt in de uitlopers van de Pyreneeën, aan het oostelijke einde van Gipuzkoa. Zijn onmiskenbare silhouet opvalt als gevolg van de hoogte, die, hoewel gematigde in absolute termen (837 m), als wij rekening gehouden met de nabijheid van de kust is aanzienlijk (minder dan 10 km in vogelvlucht).

 

Enkelvoud schoonheid, gekenmerkt door de karakteristieke silhouet, de grote geologische belangstelling, sluit zich aan bij want het vormt het enige graniet-massief in het Baskische land. Het is bovendien de gronden van de grotere oudheid, omdat ze terug tot de primaire of Paleozoïcum tijdperk dateren.

 

Er zijn drie belangrijkste toppen: Irumugarrieta (806 m), Txurrumurru (821 m) en Erroilbide (837 m), ook bekend onder de namen van de drie kronen, de gevechten of het gezicht van Napoleon. Verschillende goed gemarkeerde routes brengt ons naar deze drie toppen. De meest gebruikte route is de pas van Aritxulegi.

 

Van sancties, u kunt genieten van een spectaculaire en gevarieerd landschap: de kust, met de Txingudi Bay eerste, belangrijke enclave in de trekroute watervogels; de steden van Hondarribia (met het historische centrum), Irun en Hendaye; Mount Jaizkibel (met het heiligdom van Guadalupe); de Oiartzun vallei... Het Park strekt zich ook uit naar het zuiden, in een landschap van bergen en heuvels (Aritxulegi Bianditz Aldura, Urdaburu) grens met Navarra.

 

Aflopende van de sancties, zullen we streams die ingewikkelde ravijnen, met name vormen vinden dat van Aiztondo, met een spectaculaire waterval van 100 meter hoogte, en Endara, die is omgeven door uitstekende eiken bossen.

 

Oude Arditurri mijnen

 

Binnen de rotsachtige massa van Aiako Harria, samengesteld uit gestold magma, werden riffen van verschillende metalen gevormd. Deze riffen sinds de oudheid, sommige sinds de Romeinse tijd, worden benut en worden geteld door tientallen wells en mijnbouw galeries die doorboren van het massief. Er wordt geschat dat er een totale lengte van ongeveer 15-18 km van tunnels is. Vandaag vindt u het natuurpark Interpretatiecentrum in de oude mijnbouw galerij van Arditurri (Oiartzun), en het heeft ook een deel van de galerie die door het publiek bezocht kan worden aangepast.

 

Deze oude mijnen wordt de Greenway van Arditurri, die op de oude spoorlijn die de mijnen met de haven draait van Pasajes verbonden. Deze manier van 10 km lang, is voorzien van airconditioning voor voetgangers en fietsers.

 

Pre-historische plekken

 

De meest voorkomende toegang tot de toppen van de Aiako Harria is van Pikoketa, te beginnen met de steden Oiartzun en Irun. Van Oiartzun, u ook toegang tot hogere Bianditz, die is gelegen in het centrale deel van dit natuurlijke Park en biedt een goed uitzicht op het. Daarnaast zijn we hier in een gebied dat zeer rijk is aan megalithische monumenten. In feite, dus in het hele gebied, als meer dan een dozijn van Steencirkel, zeven dolmens en sommige heuvels zijn aangemerkt. In een ander gebied van het natuurpark, in Aizpitarte, zijn er belangrijke prehistorische sites in verschillende grotten.

 

Opmerkingen

 

In de onmiddellijke nabijheid van de schuilplaats Arritxulo camping, hoewel u moet toestemming vragen.

 

Activiteiten georganiseerd: klimmen, wandelen, Fietsen, geleid...

 

Andere diensten:
-16 recreatiegebieden met onderdak, tabellen, fonteinen, roosters en andere diensten.
-Klaslokalen van Artikutza, Ibarla en Santiagomendi

Nuttige Informatie; Oficina de Turismo de Oarsoaldea
Tel: 943 494 521
Fax: 943 494 614
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Bezoek & Bekijk

   Cartagena (Murcia)
levendige, oude Romeinse stad aan zee. Bekend om zijn modernistische gebouwen

Puur Natuur

   Natuurpark Montsant  (Tarragona/Catalonië) 
Genieten van ruwe natuur, bijzondere dorpen en wereldberoemd wijngebied Priorat 

 

Zon & Zee

                            Rias Baixas een paradijsje in (zuid) Galicië!
Fjorden, idyllische eilanden, witte stranden, vissersdorpen, en wijn! 

Auto- (Wijn) routes

 Rondreis door Noord-Spanje!
Prachtige autotrip langs de belangrijkste steden-en bezienswaardigheden!

Parador Hotels


Altijd al in een kasteel of paleis willen overnachten? zie Parador Hotels

Sfeervolle Hotels

Boetiekhotels, B & B; Finca's, Kloosters etc, zie Kleinschalige hotels

 

Rusticae Hotels

Kleinschalig, Kwaliteit, Service, uitstekende Keuken, zie Rusticae-Hotels

Vakantiehuizen, Villa's


Vakantiehuizen, Villa's, Appartementen,
zie La TahaLa Casita,  Belvilla,  Booking.com

Powered by

Wie is er online

We hebben 84 gasten en geen leden online

MasSpanje connected

   Facebook
Twitter